AAA

DRUšTVO | 20.06.2019 13:00 > 20.06 13:09

Djordjević: U Srbiji boravi od 430 do 500 maloletnih migranata (VIDEO)


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević rekao je danas da u Srbiji od 2015. godine boravi od 430 do 500 maloletnih migranata prema kojima se "pokazuje poseban odnos".

On je, povodom Medjunarodnog dana izbeglica, obišao Centar za smeštaj stranih maloletnih lica bez pratnje roditelja ili staratelja u opštini Čukarica u Beogradu i tom prilikom rekao da trenutno u Srbiji boravi 451 maloletno lice i da su smešteni u tri centra, a 26 je u objektima nevladinih organizacija.

"Da bi ujednačili način postupanja i utvrdili koje zdravstvene, obrazovne i druge usluge treba da im pružimo uradili smo pravilinik", rekao je Djordjević.

Dodao je da većina njih želi da napusti Srbiju i da je do sada bilo samo nekoliko problematičnih slučajeva.

"Naša država se trudi da pruži najbolje uslove za život maloletnih migranata i verujemo da će im u sećanju ostati lepe uspomene", rekao je Djordjević.

Na pitanje da li se očekuje novi migrantski talas Djordjević je rekao da je izbeglička ruta izmeštena iz Srbije na Bosnu i Hercegovinu "gde su granice otvorenije" pa migranti lakše prolaze do zapadne Evrope.

U Centru za smeštaj maloletnih migranata na Čukarici trenutno je 11 dece, najviše iz Avganistana, Pakistana iz Somalije i Mongolije, starosti od deset do 17 godina.
KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.