AAA

DRUšTVO | 24.06.2019 14:45 > 24.06 15:17

Medjunarodni festival sportskog filma od 29. juna do 2 jula na Zlatiboru (VIDEO)


Medjunarodni festival sportskog filma biće održan na Zlatiboru od 29. juna do 2. jula pod nazivom "U slavu košarke i filma". Kako su danas najavili organizatori, na ovogodišnjem festivalu, koji se održava po osmi put, biće predstavljena 42 sportska dokumentrana filma iz 22 zemlje sveta i 22 sporta.

Autor programa festivala Aleksandar Avramović njavio je na konferenciji za novinare da će ove godine na festivalu biti i četiri ili pet premijera, jer je cilj organizatora da krenu da podstiču proizvodnju dokumentarnih filomova.

Naveo je i da će nagrade za životno delo, koje se dodeljuju svake godine, izmedju ostalog biti uručene Dobrivoju Tanasijeviću, Bori Stankoviću, Branislavu Simiću i Bogdanu Tanjeviću.

"Od prošle godine festival uručuje i priznanje 'Heroina sporta i života' koje je tada pripalo Nataši Kovačević. Nagrada će od sada nositi njeno ime, a ove godine će pripasti maratoncu Goranu Nikoliću", kazao je Avramović.

Umetnički direktor festivala Jovan Marković kazao je da je festival "uspeo da se plasira u svet i da postane prepoznatljiv, ali da je neophodna pomoć medija i državnih institucija da on postane "veliki svetski i festivalski centar".

Predsednik organizacionog odbora Arsen Djurić kazao je da od ove godine festival dobija "svoj dom", jer je zavšen novi Kulturni centar na Zlatiboru koji će biti svečano otvoren festivalom sportskog filma.

Ovogodišnji predsednik žirija biće sportski novinar Vladimir Stanković.

Stanković je kazao da je "prijatno iznenadjen" time što je zlatiborski festival za kratko vreme uspeo da bude uvršćen medju 16. svetskih festivala sportskog dokumentarnog i filma, i ocenio da festival "ima čime da se ponosi i pohvali", obzirom na to da je prošle godine odneo dve nagrade na festivalu u Milanu.

Osmi medjunarodni festival sportskog filma okupiće ove godine autore iz Irana, Norveške, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Japana i drugih zemalja.KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.