AAA

DRUšTVO | 25.06.2019 12:45 > 25.06 13:17

U Beogradu i drugim gradovima potpisivanje peticije za ograničenje emitovanja rijaliti programa (VIDEO)


Predstavnici Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti održali su danas performans ispred REM-a na kojem su pozvali gradjane da u što većem broju potpišu peticiju za ograničavanje emitovanja rijaliti programa, kako bi za sedam dana prikupili 30 hiljada potpisa što bi omogućilo da Skupština uzme u razmatranje izmene Zakona o elektronskim medijima.

Savo Manojlović iz Udruženja rekao je da je cilj peticije da se rijaliti program ograniči na tri sata, u periodu izmedju 18 i 23 časa, kao i da se uvede obaveza emitovanja dečjeg kulturnog programa.

Naveo je da će gradjani moći da potpišu peticiju u više gradova u Srbiji, dok će u Beogradu to moći da urade svakog dana od 18 do 21 u TC Rajićeva, Domu omladine, na Zemunskom keju i na Terazijama, ali da će potpise skupljati i aktivisti na ulicama.

On je kazao da izmena Zakona ide i u prilog REM-u, jer, kako je rekao, njegovim donošenjem neće biti nikakve dileme i širokih uputstava kako treba da postupaju.

Ocenio je da je uloga REM-a da sprovodi monitoring, a ne da reaguje samo kada se uznemiri javnost, što je do sada radio.

"REM umesto da štiti gradjane, štiti one koji krše zakon", rekao je Manojlović.

Studentkinja Fakulteta političkih nauka Nataša Milisavljević kazala je da je "odaziv ljudi sjajan", te da je za samo tri sata skupljeno 600 potpisa, i dodala da apeluje na gradjane da se odazovu u "velikom broju", jer je rok za potpisivanje sedam dana.

Studentkinja Pravnog fakulteta Kristina Urošević saopštila je da gradjani mogu da potpišu peticiju i svakog dana od 17 do 21 kod Vukovog spomenika i od 12 do 16 kod Filozofskog fakulteta u Beogradu.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.