AAA

DRUšTVO | 25.06.2019 16:35 > 25.06 16:37

Završena treća faza projekta osnaživanja centara za socijalni rad u Srbiji (VIDEO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević izjavio je danas da je jedan od prioriteta resornog ministarstva osnaživanje centara za socijalni rad kao i poboljšanje kvaliteta rada zaposlenih i pružanja usluga korisnicima.

"Sve aktivnosti Ministarstva usmerene su ka ostvarivanju uslova potrebnih za normalan život svih stanovnika Srbije, što podrazumeva i pomoć zaposlenima u centrima za socijalni rad kao i korisnicima njihovih usluga", kazao je on na predstavljanju rezultata treće faze projekta "Osnaživanje centara za socijalni rad na teritoriji Srbije", saopštilo je Ministarstvo.

Djordjević je precizirao da je kroz projekat dobijen veliki broj preporuka u vezi sa reorganizacijom načina rada centara za socijalni rad i profesionalne kompetencije zaposlenih u centrima za socijalni rad na teritoriji Srbije, što je i bio cilj treće faze.

"Time su postavljene osnove za reorganizaciju posla u svim centrima za socijalni rad na teritoriji cele Srbije u celokupnom sistemu socijalne zaštite", rekao je ministar.

Djordjević je istakao da je osim unapredjenja, direktno vezanih za zaposlene u centrima za socijalni rad, predloženo i osnivanje specijalizovanih regionalnih centara, kao i da je uputno i formiranje centralne službe za ljudske resurse, ali da je tu potrebno detaljnije analizirati dodatne podatke i uticaj na druge parametre sistema socijalne zaštite.  

Кako je naglasio, naredna, četvrta faza, podrazumevaće primenu predloga mera za poboljšanje socijalne zaštite, kao i infrastrukturne radove u centrima za socijalni rad sa istim ciljem.

Prema rečima Djordjevića, Ministarstvo je do sada sprovelo dve faze u okviru pomenutog projekta.

Prva faza, kako je naveo, bila je analiza rada centara za socijalni rad i svega onoga sa čim se oni suočavaju, dok je druga faza podrazumevala sistematizaciju i reforme u skladu sa preporukama i primedbama koje su dobijene.

Podseća se da je projekat uradjen uz podršku ambasade Кraljevine Norveške, koju je sprovela Кancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Ambasador Norveške u Srbiji Arne Bjornstad rekao je da je saradnja sa resornim Ministarstvom uvek bila na najvišem nivou i da veruje da će se nastaviti i u narednom peridu.

On je naveo da ovaj projekat pre svega prepoznaje potrebu da se onima koji pružaju pomoć takodje pruži podrška i obezbede bolji uslovi za rad, jer će na taj način gradjani Srbije, kojima je pomoć neophodna, sigurno dobijati kvalitetniju uslugu.
KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.