AAA

DRUšTVO | 27.06.2019 09:45 > 27.06 09:45

Naslovne strane za četvrtak, 27. jun 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za četvrtak pišu o situaciji sa nestašicama na severu Kosova uzrokovanoj kosovskim taksama na srpsku robu, o toplotnom talasu koji je zahvatio Evropu, o dodeli ugovora o radu najboljim studentima medicine, o procesu prodaje akcija Komercijalne banke u vlasništvu Srbije i drugim temamaALO  -  "Vučić: Neću dati da narod gladuje", list piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

BLIC  -   "Spisak novih droga u Srbiji", o tome da je na listu narkotika dodato 15 novih droga. "Skandal: Jutki vraćaju mandat" o sudjenju bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za polno uznemiravanje.
VEČERNJE NOVOSTI  -  "Nećemo dati da Srbe sa severa oteraju gladju" o najavama državnog vrha da će pomoći Srbima na severu Kosova povodom situacije nastale taksama. List piše i o dodeli ugovora o radu za 260 medicinara i najavljenom povećanju plata u zdravstvu.

DANAS  -  "U Srbiji ima mnogo pametnijih od Vučića" intervju profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu Ognjena Radonjića za taj list. "Zašto je Beograd potopljen, a Šabac nije" o otvorenom pismu gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. "Sa padom rejtinga SNS agresija će rasti" izjava sociologa Djokice Jovanovića o napadima pristalica vlasti. "Država skupo platila akcije Komercijalne" o prodaji akcija u vlasništvu Srbije u Komercijalnoj banci.

INFORMER  -  Pod naslovom "NATO bomba pukla u Nišu", list piše da je buldožer na gradilištu zakačio kasetnu bombu zaostalu iz 1999, tri radnika su povredjena.

KURIR  -  Tekst o vrućini pod naslovom "Ubi nas sparina" u kojem se kaže da stiže "saharski balon".

SRPSKI TELEGRAF  -  "Patrijarh Pavle predvideo sudbinu Srbije", list piše da postoje strogo čuvani spisi u kojima nekadašnji poglavar Srpske pravoslavne crkve govori šta će se dešavati u regionu.

POLITIKA  -   List piše o toplotnom talasu koji je zahvatio ovih dana stari kontinent: "Evropu zahvatio najtopliji talas od 2003. godine". "Nameti na energente najlakše pune budžet" o novom nametu za unapredjenje energetske efikasnosti na račune za gas, struju i gorivo. "Smanjene isporuke hleba, radnje pred zatvaranjem" o nestašicama na severu Kosova. "Krivična prijava protiv Kučana za genocid i razbijanje SFRJ" o saznanjima tog lista da je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podnelo krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Slovenije Milana Kučana.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.