AAA

DRUšTVO | 20.07.2019 10:15 > 20.07 10:15

Naslovne strane za subotu, 20. jul 2019. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 20. jul, pišu o ostavci kosovskog premijera Ramuša Haradinaja kojeg je Specijalno tužilaštvo pozvalo kao osumnjičenog za ratne zločine, o rodu pšenice, o tome kako su sredstva iz državnog budžeta razdeljena medijima.

ALO  -  "Haradinaj ide u Hag, sad se neće izvući!", o pozivu Ramušu Haradinaju da kao osumnjičeni ode u Hag. "Djoković se na US Openu bori za nagradu od 3.5 miliona evra!", o predstojećem teniskom takmičenju u SAD.

BLIC  -  "Haradinaj ide u Hag da odgovara za ratne zločine", tekst o ostavci Ramuša Haradinaja. Pod naslovom "Policajci razoružali kriminalca da bi ga rival izbo", piše da su uhapšena dva policajca osumnjičena da su pomogala u pokušaju ubistva.

VEČERENJE NOVOSTI  -  "Ucenama teraju Srbe iz vojske", list piše da crnogorske vlasti sprovode tihu čistku oficira, podoficira i vojnika srpske nacionalnosti iz Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. Pod naslovom "Muž je pretukao, pa pokušao da se ubije", list piše o novom slučaju brutalnog porodičnog nasilja. "Ramušu ponovo poziv iz Haga", poziv Ramušu Haradinaju na saslušanje zbog zločina na Kosovu.

DANAS  -  Pod naslovom "Bojkot prorežimskih kompanija, tužba Šešelju, neposlušnost...", list donosi tekst o samoodbrani gradjana koje vlast ignoriše. List piše da je za pola godine tabloidima razdeljeno 233.000 evra budžetskih sredstava "Otvoreno finansiranje propagande naprednjaka".

INFORMER  -  "Ameri šutnuli Ramuša", kosovski premijer Ramuš Haradinaj podneo ostavku, ide u Hag na saslušanje zbog ratnog zločina. "Sestru iz Zvečanske terete za mučenje", medicinska sestra iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj snimljena kako maltretira tri deteta u toj ustanovi.

KURIR  -  "Makron šalje Haradinaja u Hag!", Ramuš Haradinaj podneo ostavku na mesto premijera kosovske vlade zbog poziva na saslušanje. Pod naslovom "Pohlepni Miloje", list piše o zloupotrebama u komisiji za zaštitu konkurencije.

POLITIKA  -  "Ramuš Haradinaj podneo ostavku", o ostavci kosovskog premijera. List piše "Pšenica rodila za petinu manje", ali da stručnjaci predvidjaju da će biti sasvim dovoljno za domaće potrebe, a da će preostati za izvoz pet miliona tona.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Tramp: Kosovo rešavam po hitnom postupku", piše list. "Vulin: Tukao sam se sa Žandarmerijom", ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je do "okršaja" došlo prilikom hapšenja Veselina Šljivančanina.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.