AAA

DRUšTVO | 22.07.2019 17:25 > 22.07 17:41

Udruženje traži zelen Savski kej, po meri gradjana, i ograničenja za splavove

Neformalno udruženje "Ne dam kej" predalo je danas peticiju gradonačelniku Beograda, Skupštini grada i Direkciji za gradjevinsko zemljište i izgradnju, koju je potpisalo 5.823 gradjana, sa zahtevom da se Savski kej u Novom Beogradu uredjuje u skladu sa željama gradjana.

"Zbog gustine objekata na Savi gotovo je nemoguće videti reku s keja većim delom obale", navodi se u saopštenju i dodaje da se saobraćaj motornih vozila na keju mora ograničiti u skladu s propisima.

Traži se i da se konačno uvede red pri postavljanju splavova uz obalu Save i apeluje na gradske vlasti ograniče i kontrolišu nivo buke sa splavova i da uspostave stroga pravila koja obavezuju vlasnike da čiste reku oko svojih splavova.

Udruženje traži i da se na Savskom keju "ne dozvoli smanjenje zelenih površina čime bi došlo do urušavanja kvaliteta životne sredine koja je i inače ugrožena" aktivnošću vlasnika splavova, a Grad je najavio i dodatno betoniranje, te se u saopštenju zahteva "revitalizacija postojećih površina".

To udruženje je navelo da se od nadležnih službi peticijom zahteva da proces donošenja odluka o Savskom keju bude "potpuno transparentan" i da se "u svim fazama planiranja aktivno uključe svi zainteresovani gradjani".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.