AAA

DRUšTVO | 25.08.2019 15:10 > 25.08 15:10

Djordjević obećao pomoć porodici sa desetoro dece u Medvedji

Najbrojniju porodicu u Opštini Medvedja, koju čine roditelji sa desetoro dece, posetio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević i poklonio im dva lap top računara uz obećanje da će im Vlada Srbije obezbediti bolje uslove za život, saopštilo je danas ministarstvo.

"Niko u našoj državi ne zaslužuje da živi u ovakvim uslovima i zato ćemo se kao država potruditi da pomognemo da ova deca dobiju potpuno nove uslove za život. Vlada Srbije pružiće podršku i pomoć, ne samo ovoj, već svakoj porodici u Srbiji u skladu sa svojim mogućnostima", istakao je Djordjević.

Djordjević je obišao i Centar za socijalni rad u Medvedji, kao i filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje, gde je razgovarao o mogućnostima uključivanja mladih u privredne aktivnosti.

On je naglasio da će ministarstvo pružiti neophodnu podršku u izradi socijalne karte Medvedje, kao i u podsticanju preduzetništva.

"Prioritet Vlade Srbije jeste da unapredjenjem uslova za život i rad smanji odlazak mladih i zadrži ih u svojoj zemlji. Preduzećemo sve mere kako bi i u opštini Medvedja pružili mogućnost mladima da žive i rade, budu srećni i zadovoljni i tako grade svoje porodice i u svom mestu zaista imaju bolju budućnost", naveo je Djordjević.

Predsednik Opštine Medvedja Nebojša Arsić rekao je da opština poklanja svakom djaku prvaku rančeve i udžbenike, kao i da je obezbedila besplatan prevoz osnovcima i srednjoškolcima.

"Povećali smo davanja za svako novorodjeno dete 100 odsto. Deca su naše najveće bogatstvo i trudimo se da što više njih zadržimo, odnosno da zadržimo njihove roditelje da ih odgajaju u svojoj zemlji", istakao je Arsić i dodao i da će za koji dan u djačke klupe u Medvedji sedeti više prvaka nego prošle godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.