AAA

DRUšTVO | 26.08.2019 11:10 > 26.08 11:10

CarGo besplatan za osobe sa spinalnom mišićnom atrofijom (VIDEO)


Predsednik Udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić, potpisao je Protokol o saradnji sa Udruženjem obolelih od spinalne mišićne atrofije "SMA Srbija", čime je CarGo usluga postala potpuno besplatna za sve koji boluju od te bolesti, saopštilo je danas to udruženje.

"Nakon obezbedjivanja besplatnog transporta roditeljima i deci koja se leče od malignih bolesti u Beogradu u okviru Udruženja NURDOR, ovo je druga humanitarna akcija tog tipa koju sprovodi Udruženje CarGo", navodi se u saopštenju.
Vučić je, prilikom potpisivanja sporazuma sa predsednicom Udruženja "SMA Srbija" Oliverom Jovović, rekao da je tom saradnjom svim obolelim omogućeno da potpuno besplatno dodju do bolnice kada treba da prime lek "spinraza" koji im spašava život.

"Udruženje ’SMA’ nam je svima dokazalo da je istrajnošću i upornošću sve moguće, jer su oni uspeli da donesu lek koji je prisutan svuda u svetu, samo je bio preskup za Srbiju. Ukoliko postoji jasan cilj, rešenje je uvek tu", kazao je Vučić.

On je rekao da su u pripremi i posebna vozila namenjena za osobe sa invaliditetom koja će svim obolelim omogućiti lakše kretanje ulicama Beograda kada obavljaju svoje dnevne aktivnosti.

"Svako ima pravo na normalan život. Želimo da omogućimo i ljudima koji su nepokretni i koji se nažalost nalaze u invalidskim kolicima, da samo na jedan klik mogu da se kreću po gradu kao i svi ostali", rekao je Vučić.

Dodao je da se nada da će "ovakvim akcijama podići svest kod gradjana, drugih udruženja i kompanija da je važno pomagati, kako bi Srbija postala humanije mesto za život".

Predsednica "SMA Srbija" Olivera Jovović istakla je da je "to ogromna stvar za Udruženje, ali i za sve obolele jer će im sada biti omogućeno da bez pomoći roditelja i prijatelja dodju do željenog odredišta".

"Hvala vam u ime svih obolelih od spinalne mišićne atrofije jer ste se odazvali na naše molbe, jer ste nas saslušali, razumeli naše potrebe i odlučili da nam pomognete", rekla je Jovović.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.