AAA

DRUšTVO | 10.09.2019 15:25 > 10.09 15:25

Djordjević razgovarao sa delegacijom Medjunarodne alijanse za sećanje na Holokaust BEOGRAD, 10. sept

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević izjavio da je danas, na sastanku sa delegacijom Medjunarodne alijanse za sećanje na Holokaust (IHRA), da je Vlada Srbije obrazovala interresornu radnu grupu koja je pripremila tekst nacrta zakona o Memorijalnom centru "Staro Sajmište".

Djordjević je istakao da je potrebno iskoristiti najbolju praksu i pronaći adekvatno rešenje za Staro Sajmište i naglasio da je to jedan važan i težak zadatak.

On je podsetio da na zalaganje Srbije u rešavanju višedecenijskog problema uredjenja lokaliteta i osnivanja Memorijalnog centra "Staro Sajmište", kao i značaj dobre saradnje sa svim zainteresovanim stranama.

Predsedavajući Medjunarodne alijanse za sećanje na Holokaust Džordž Santer zahvalio je ministru na prijemu i istakao da je veoma važno da se započeto što pre završi, te da u tome pruža punu podršku.

Кako je rekao, već je prošao period od 75 godina, a protekom vremena neke činjenice se mogu zaboraviti ukoliko se ne preduzme ništa po tom pitanju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.