AAA

DRUšTVO | 14.09.2019 11:50 > 14.09 11:50

Brankica Janković: LGBT osobe se i dalje suočavaju sa velikim nerazumevanjem

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je danas da su prethodnih godina napravljeni pomaci kada je reč o položaju LGBT populacije, ali da se oni i dalje suočavaju sa velikom socijalnom distancom i nerazumevanjem, kao i da su u pojedinim medijima izloženi omalovažavanju i uvredljivom govoru.

Uoči Parade ponosa, Janković je navela da očekuje da će Parada proći u dobroj atmosferi i navela da će zaposleni u instituciji prisustvovati tom dogadjaju, navodi se u sapštenju kancelarije Poverenika.

Janković je kazala i da Povereniku za zaštitu ravnopravnosti stižu pritužbe za diskriminaciju LGBT osoba, ali i da je veliki broj onih koji ne prijavljuju slučajeve nasilja i diskriminacije, zbog straha od stigmatizacije.

Prema njenim rečima i dalje treba raditi na unapredjenju pravnh propisa kako bi se ostvarile jednake pravne mogućnosti za sve gradjane i gradjanke Srbije.

Janković je u okviru aktivnosti u nedelji pred Paradu Ponosa razgovarala sa Fredom Trijem, istaknutim aktivistom LGBT Stounvol revolucije koja se u Njujorku dogodila pre 50 godina, kao prvi masovni svetski pokret za prava LGBT osoba.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.