AAA

DRUšTVO | 14.09.2019 13:05 > 14.09 13:45

Humanitarni turnir Diplomate za decu održan u Beogradu


Drugi humanitarni turnir u fudbalu "Diplomate za decu" (Diplomats 4 Children) u kojem učestvuju predstavnici ambasada u Srbiji, kao i državnih institucija Srbije održan je danas u Beogradu, a sva prikupljena sredstva biće donirana Odeljenju za hematologiju i onkologiju Univerzitetske dečje klinike u Beogradu.

Organizatori turnira su ambasade Poljske i Slovačke u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije, a na turniru su učestvovali i predstavnici ambasada Češke, Finske, Francuske, Grčke, Italije, EU delegacije u Srbiji, Misije OEBS-a i drugi.

Otpravnik poslova Poljske u Srbiji Andžej Kindjuk naveo je da će u turniru učestvovati 17 timova, te da se nada da će ideja tog projekta trajno zaživeti i postati tardicionalno mesto za okupljanje diplomata.

Direktor Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj Siniša Dučić naveo je da akcije kao što je današnji turnir pokazuje da svi imaju isti cilj, a to je lečenje najmladjih pacijenata.

Prisutnima su se na otvaranju dogadjaja obratili i otpravnik poslova Slovačke u Srbiji Igor Vencel i pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić.

Turnir se održao na sportskim terenima Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije u Beogradu.
Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.