AAA

DRUšTVO | 19.09.2019 09:15 > 19.09 09:15

Naslovne strane za četvrtak, 19. septembar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 19. septembar, pišu o slučaju kompanije za matične ćelije u Švajcarskoj "Krio Sejv", dvodnevnoj poseti premijerke Srbije Ane Brnabić Nemačkoj i sastanku sa kancelarkom te zemlje Angelom Merkel, o prihvatanju posredovanja evropskih parlamentaraca u dijalogu vlasti i opozicije.

ALO  -  "Albanci priznali: Kosovo je Srbija", list navodi da je Kosovo u udžebnicima geografije za osnovce na toj teritoriji predstavljeno kao deo Srbije. "Ko ne nosi firmirane patike dobija batine", list piše o aplikaciji Skener za čitanje bar kodova koja "omogućava da se na mobilnim telefonima dodje do informacija o odredjenoj robi".
BLIC  -  "Matične ćelije dece iz Srbije prebačene u Poljsku" o slučaju kompanije "Krio Sejv" u Švajcarskoj.

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Nema roka za Kosovo i ulaz u Evropsku uniju" o sastanku premijerke Ane Brnabić sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu. "Gas preko Bugarske do januara" o početku gradnje "Balkanskog toka".

DANAS  -  "Lutovac: Ima smisla dijalog uz učešće EU" predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac o posredovanju evropskih parlamentaraca u dijalogu izmedju opozicije i vlasti. "Ministarstvo izbrisalo Štrabag sa spiska poslodavaca 'na crno'", o tretmanu kompanije koja je radila rekonstrukciju Trga Republike u Beogradu.

INFORMER  -  "Nemci i Španci zaratili oko Kosova", list piše o tome ko će voditi dijalog Beograda i Prištine. "246 roditelja tužili lekari jer nisu vakcinisali decu", list navodi da su lekari od početka godine tužili 246 roditelja jer su odbili da vakcinišu decu MMR vakcinom.

KURIR  -  "Došlo je vreme za nove investicije Nemačke u Srbiji", list piše o sastanku premijerke Ane Brnabić i nemačke kancelarke Angele Merkel u Berlinu. "Bajern prejak za Crvenu zvezdu", list piše da je Crvena zvezda na jučerašnjoj utakmici u Minhenu poražena sa 3:0 od Bajerna.

POLITIKA  -  "Nemačka neće postavljati rokove u vezi sa Kosovom" o sastanku premijerke Brnabić i nemačke kancelarke Merkel. "Milorad Dodik: Aktiviraćemo pravo naroda na samoopredeljenje" o posledicama Programske deklaracije Stranke demokratske akcije u Bosni i Hercegovini.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Nudili mi da izdam Vučića", za list kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. "U ratu Putina i Trampa stradalo bi 100 miliona ljudi", list navodi da su istraživači sa Prinstona napravili simulaciju sukoba SAD i Rusije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.