AAA

DRUšTVO | 22.09.2019 16:15 > 22.09 16:25

Djordjević sa inspektorima u vanrednoj inspekciji u Smederevu i Lazarevcu

U Smederevu i Lazarevcu tokom vanredne inspekcije zatečeno je 20 osoba koje rade na crno i doneto je jedno rešenje o zabrani rada, saopštilo danas Ministarstvo za rad zapošljavanje i socijalnu politiku.

Obavljeno je 49 nadzora u noći izmedju subote i nedelje, a nadzoru su prisustvovali ministar Zoran Djordjević i direktor Inspektorata za rad Stevan Djurović.

Djordjević je istakao da je u prethodnih 15 dana inspekcija radila pojačano i da je izvršeno 985 nadzora u drugoj i trećoj smeni tokom kojih je zatečeno 20 neregistrovanih subjekata i 362 lica na radu "na crno" medju kojima je bilo i stranih državljana bez radne dozvole u Srbiji.

"Opsežnim inspekcijskim nadzorima trudićemo se da iskorenimo rad na crno, suzbijemo sivu ekonomiju i omogućimo pozitivniju klimu za poslodavce koji rade u skladu sa zakonom, ali i omogućimo radnicima sva prava koja im pripadaju", rekao je Djordjević, a prenosi služba za informisanje.

Djurović je rekao da inspektori vrše nadzore po sistemu rotacije i da se kod vanrednih nadzora ne zna ko će gde vršiti nadzor što smanjuje mogućnost za malverzacije.

"Inspekcija rada je u prethodnom periodu postigla odlične rezultate. Svi koji ne rade u skladu sa zakonom dobiće maksimalne kazne", rekao je Djurović.

U saopštenju se navodi da će nadzor biti nastavljen i u narednom periodu sa ciljem suzbijanja sive ekonomije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.