AAA

DRUšTVO | 01.10.2019 16:15 > 01.10 16:15

Rektorka Popović: Opozicionar vidjen u Rektoratu, neprihvatljivo narušavanje autonomije

Rektorka Univerziteta u Beogradu (UB) Ivanka Popović ocenila je danas povodom snimaka koji su se pojavili u javnosti o ulasku opoziocionog aktiviste u Rektorat tokom blokade, da je ugrožavanje autonomije univerziteta i unošenje hrane za studente koji su blokirali Rektorat.

"Ponavljamo da je stav UB da je neprihvatljivo svako narušavanje autonomije Univerziteta od strane političkih partija ili pojedinačnih političkih aktivista", kazala je Popović.
Govoreći o navodima da su tokom blokade rada Rektorata koje su organizovali aktivisti Udruženja "Jedan od pet miliona", u tu zgradu ulazili neki predstavnici opozicije čime je ugrožena autonomija Univerziteta, Popović je u nedelju kazala da su opozionari vidjeni ispred zgrade ali ne i u njoj.

"Apsolutno bih osudila i njihov ulazak. Niko nema pravo da ugrozi autonomiju univerziteta. Univerzitet je javno dobro koje radi za interese svih. Nema potreba da se politizuje rad univerziteta", kazala je ona.

Rektorka BU osudila je 22. septembra upad aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata do kojeg je došlo 13. septembra, navodeći da je time narušena autonomija univerziteta. Uz saopštenje priložene su i fotografije iz kojih je jasno da je reč o aktivistima SNS.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.