AAA

DRUšTVO | 10.10.2019 09:45 > 10.10 09:53

Karapandža: Rezultat moje analize doktorata Malog - pretnje i kampanja laži

Profesor Univerziteta u Vizbadenu Raša Karapandža rekao je da su jedine posledice njegove analize doktorata ministra finansija Siniše Malog, pet i po godina nakon što je objavio, pretnje koje svakodnevo dobija i zahtev za njegovim otkazom upućen univerzitetu u Nemačakoj gde radi, "a čije pisanje je sponzorisala vlada Ane Brnabić".

Takodje, i "jeziva kampanja laži i neistina svih medija pod kontrolom države koja ima za cilj da se on diskredituje, a da se glasačima objasni kako kradja doktorata nije tako strašna stvar i da za poziciju ministra doktorat uopšte nije potreban", rekao je Karapandža u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NiN.

Kako je rekao, "sve i da nije univerzitetski profesor već vodja meksičkog kartela, ili, ne daj bože, bivši ministar informisanja u Vladi Slobodana Miloševića, za vreme čije vladavine su streljani novinari da li bi to na bilo koji način umanjilo kradju ministra Malog?"

"Da li tih 70 odsto i više stranica koje je ministar Siniša Mali od reči do reči prepisao u svom doktoratu nakon ove medijske kampanje prepune laži, treba da znači da one više nisu prepisane", zapitao je Karapandža.

On je podsetio da je ranije pisao o slučaju plagiranog doktorata nemačkog ministra odbrane Cu Gutemberga, kome je doktorat oduzet za samo 12 dana, a navodi i da je supruzi predsednika Zimbabvea Grejs Mugabe oduzet doktorat posle četiri godine, ali se njen muž nije javljao iz Njujorka i profesore koji su je uhvatili u kradji nazivao "mrziteljima Srba i Srbije".

"Nažalost, nakon ovih pet i po godina, postalo je jasno da mi kao zemlja ne možemo da se poredimo sa Nemačkom. A nažalost ne možemo ni sa Zimbabveom. Mi kao društvo smo daleko iza njih, čini se kategorija za sebe", rekao je Karapandža.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

garac10/10/2019 11:38

Radikalsko komunistička zavera već 100 godina.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.