AAA

DRUšTVO | 10.10.2019 17:55 > 10.10 18:05

Stojčić (SNS): Pre nekoliko godina bila anketa o budućnosti starog beogradskog mosta

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Stojčić kazao je da je "pre nekoliko godina" bila anketa o tome šta uraditi sa starim, "tramvajskim mostom" u Beogradu.

Stojčić  je to izneo povodom izjave potpredsednika Stranke slobode i pravde Marka Bastaća da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić "izmislio" da su gradjani izglasali da se Stari savski most premesti s reke u Park Ušće.

Taj montažni most na reci Savi su tokom Drugog svetskog rata okupacione vlasti izgradile kao privremen. Popravljan je i adaptiran, a sada gradska vlast namerava da ga demontira i ukloni da bi na istom mestu gradila novi.

SNS je saopštila da je Stojčić koji je gradski urbanista Beograda, kazao da je po toj anketi od "pre nekoliko godina" najviše predloga bilo za to da se most premesti u Park Ušće, i da je potom "veći broj Beogradjana kroz različite inicijative više puta ponovio taj predlog".

"Organizovaćemo još jednu dodatnu anketu ovih dana na sajtu Grada, kako bismo proverili da li gradjani i dalje žele stari tramvajski most na Ušću", piše u izjavi Stojčića.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.