AAA

DRUšTVO | 15.10.2019 16:05 > 15.10 16:46

Takstisti odlučili da prekinu blokadu grada, veruju Vučiću, ali će proveriti šta se dešava


Predstavnik Udruženja taksista Srbije Aleksandar Bijelić izjavio je danas da će taksisti prekinuti blokadu Beograda nakon apela koji im je uputio predsednik Aleksandar Vučić ali i obećanja da će država ubuduće energičnije sprovoditi zakon kada su u pitanju udruženja koja nezakonito obavljaju prevoz putnika.

"Ja ne bih pričao samo o CarGo, pričamo o svim firmama koje ne rade u skladu sa zakonom a prevoze putnike. Prema svima koji obavljaju prevoz a nisu registrovani država će primenjivati mere energičnije", rekao je Bijelić novinarima nakon sastanka u Predsedništvu.

On je rekao da će blokada koju sprovode taksisti biti okončana čim taksisti budu obavešteni o današnjim razgovorima sa Vučićem.

"Imamo poverenje u predsednika Vučića, on nas je uverio da treba da imamo poverenje i u druge institucije", rekao  je Bijelić, kao i da se nada da to poverenje neće biti iznevereno.

On je rekao da taksititi više neće upirati prstom ni u koga da je odgovoran, a "recimo da kod nadležnih nije bilo sinhronizacije" u sprovodjenju zakona. 

Prema njegovim rečima, taksisti će biti u stalnom kontaktu sa resornim ministarstvima, ili koga vlasti odrede, kako bi se videlo da li se sprovodi dogovor i da li je dinamika zadovoljavajuća.

Na pitanje da li su dobili garanciju za dogovoreno, on je rekao da se ne može dobiti "bankarska garancija", ali ako se ne bude sprovodio zakon taksisti će u "mnogo većem broju" braniti svoja prava.

"Izaći ćemo sa papirima i ukazati ko je odgovoran", rekao je Bijelić 

Povodom formiranja novog udruženja taksista Novi taksi-moj taksi, on je rekao da nema ništa protiv ako rade sa "regularnim taksistima".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.