AAA

DRUšTVO | 23.10.2019 09:20 > 23.10 09:20

Naslovne strane za sredu, 23. oktobar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranicama izdanja za 23. oktobar, pišu o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića s nemačkim ministrom privrede Peterom Altmajerom, državnom finansiranju Crvene zvezde i Partizana, o novom izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju.ALO  -  "Evo tačno u dinar koliko su su dobili Zvezda i Partizan!", o tome koliko novca od države su dobila ta dva kluba. "Sberbanka mi je ukrala 120.000!, tvrdi poljoprivrednik Milan Damjanović.

BLIC  -  "Tramp zahteva da priznamo Kosovo", o navodnoj poruci koju je predsednik SAD poslao predsedniku Srbije preko svog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora u Berlinu. Pod naslovom "Pet razloga zbog kojih bi 'Folskvagen' došao u Srbiju", list objavljuje njihovu analizu.

VEČERNJE NOVOSTI  -  " 'Pancir' naš adut u rukavu", najava da bi Srbija mogla da dobije PVO sistem iz Rusije. "Posao za 1.100 radnika, plata čak 1.700 evra", o nemačkoj firmi u Pančevu i poseti ministra privrede Altmajera.

DANAS  -  "Bugari Nemcima daju 260 miliona, Vučić nudi više", za izgradnju "Folksvagenove" fabrike. "Bilčik će biti trezveniji od Mekalistera" o novom izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju.

INFORMER  -  "Država Zvezdi i Partizanu dala 37.800.000 evra", o tome koliko je država dala novca tim klubovima. "SPC: Patrijarhu rade o glavi!", o medijskim navodima o srpskom patrijarhu Irineju.

KURIR  -  "EU će tražiti da priznamo Kosovo!", o navodima predsednika Srbije Aleksandra Vučića. "Lideri SzS traže da Bastać leti iz saveza Djilas ga štiti", o situaciji u Savezu za Srbiju pošto je Marko Bastać pokušao da unese u Srbiju oko 12.000 evra koje nije prijavio carini.

POLITIKA  -  "Nemačke investicije menjaju sliku Srbije", o sastanku predsednika Srbije i nemačkog ministra. "Nije lako ući u EU, ali je moguće" intervju s novim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirom Bilčikom. "Zvezdi i Partizanu za pet godina od države blizu 4,5 milijardi dinara" o davanjima države tim sportskim društvima.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Sramna ucena EU Brisel pritiska Vučića da se odrekne Erdogana", piše list. "Djilas u dilu sa dva člana komisije!", list piše da je lider Stranke slobode i pravde Dragan Djilas jednom članu Etičkog odbora, koji odlučuje o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, dao pare, a da je drugom obećao unapredjenje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.