AAA

DRUšTVO | 05.11.2019 12:05 > 05.11 12:05

Stanari naselja Stepa Stepanović tvrde da ih je SPC tužila zbog crkve

Udruženje gradjana "Stepa Stepanović", iz istoimenog beogradskog naselja, saopštilo je danas da je Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve (SPC) podnela tužbu protiv stanara koji su protestovali prilikom poslednjeg pokušaja izgradnje crkve brvnare u centru tog naselja, na mestu gde je ranije bilo planirana izgradnja Doma zdravlja.

"Patrijaršija je tužbu podnela protiv trudinica i majki s malom decom, optuživši ih čak kako zloupotrebljavaju svoju decu. U svom slepilu i srebroljublju, ovom akcijom nezapamćenom u dosadašnjoj istoriji našeg naroda i SPC Patrijaršija očito želi da putem finansijskog iscrpljivanja gradjana ovog naselja, obezbedi sebi uslove za nastavak započetog posla nasilne izgradnje crkve brvnare", naveli su u saopštenju.
Predstavnici tog udruženja su dodali da se gradjani ne bore protiv crkve, kako se to predstavlja, već protiv kršenja zakona.

"Patrijaršiji nije od države vraćena bilo kakva parcela u našem naselju, jer ona nikada nije bila u vlasništvu crkve. Ova gradjevinska parcela planskim dokumentima predvidjena za zdravstvenu stanicu Patrijaršiji je jednostavno data. Time je najdirektnije prekršen Zakon o restituciji, koji nedvosmisleno propisuje da gradjevinska parcela predodredjena za javnu namenu ne može biti predmet restitucije", smatraju u tom udruženju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.