AAA

DRUšTVO | 08.11.2019 14:05 > 08.11 15:07

SKGO uručila nagrade novinarima za najbolje priloge na lokalne teme (VIDEO)

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uručila je danas po sedmi put nagrade pobednicima medijskog konkursa "Drugačije od drugih" u okviru programa "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU druga faza" koji finansira Vlada Švedske.

Nagrade su dobili Milica Alavanja za prilog "Nemojte nam život uzimati" (Naša Balkan, produkcija Vojvodjanska zelena inicijativa), Ružica Jeremić Turudić (RTS) za prilog "Kako 'Duboko' postaje plitko", Borislav Despotović i Tamara Trninić (RTV) za prilog "Život online-e-uprava", Gordana Nešović (Radio Beograd 1) za prilog "Maloletnički brakovi" i Predrag Todorović (TV Centar Svilajnac) za prilog "Amaro Kher-Naš dom".

Milica Alavanja čiji je prilog o zaštiti životne sredine, rekla je da je "dobro što postoje ljudi koji shvataju značaj te teme", a Ružica Jeremić Turudić koja se bavila problemom otpada u Prijepolju i okolini, rekla je da taj problem još nije rešen.

Generalni sekretar SKGO Djordje Staničić zahvalio je švedskoj medjunarodnoj agenciji za razvoj i saradnju (SIDA) i učesnicima konkursa na koji je stigao 31 prilog.

"Raspisujući konkurs želeli smo afirmativne tekstove o radu naših članova, ali nismo bežali ni od kritičkih koji ukazuju na propuste koje treba otkloniti", rekao je Staničić i istakao da "u Srbiji postoje kvalitetni novinari za lokalne teme".

"Želeli smo i da istaknemo važnost medijskog izveštavanja i podignemo svest gradjana, i da pružimo podršku novinarima koji su se tokom godine bavili temama koje nisu uvek atraktivne", navela je SKGO u saopštenju.
Ceo video materila možete preuzeti OVDE.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.