AAA

DRUšTVO | 14.12.2019 14:50 > 14.12 14:57

Telenor fondacija dodelila nagrade za doprinos u oblasti telekomunikacija (VIDEO)


Telenor fondacija danas je na akademiji povodom dana Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu dodelila nagrade "Prof. dr Ilija Stojanović" studentima, mladim naučnicima i istraživačima za njihov doprinos u oblasti telekomunikacija.

Student koji je ostvario najbolji uspeh na studijama iz oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija, Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je Miloš Krstanović, dok je najuspešniji student diplomac Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Milan Bjelić.

Medju nagradjenima je i najbolji diplomirani student Elektronskog fakulteta u Nišu Natalija Nikolić.

Telenor fondacija nagradila je i autore tri najbolja rada prezentovana u okviru studentske sekcije na TELFORU 2019, a oni su Aneta Kartali, Dejana Vuković, Katarina Mladenović, Aleksandra Zec i Ana Ćupurdija.

Nebojša Vojnović, Marija Nikolić Stefanović, Lorenzo Crocco, Antonije Djordjević dobili su nagrade za najbolji stručni rad objavljen u medjunarodnom časopisu.

Direktor stategije i planiranja u tehnici Telenora, Pjer Vučković rekao je da je "cilj Telenor fondacije prevashodno da sa nagradom motivišu i dodatno podstaknu mladi studenti, da se razvijaju zajedno sa industrijom u kojoj su našli svoju budućnost".

"Najbolje studenti smerova telekomunikacija sa sva tri univerziteta podržavamo svake godine kroz odredjene nagrade. Nedavno smo pustili prvu 5G testnu mrežu u okruženju, studenti mogu da dodju da zajedno sa nama uče kako se razvijaju nove tehnologije i da vide šta će ih čekati u budućnosti", kazao je Vučković.

Nagradu „Prof. dr Ilija Stojanović“ ustanovila je Telenor fondacija 2007. godine u znak sećanja na akademika Profesora dr Iliju Stojanovića, pionira modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije i osnivaču katedre za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.