AAA

DRUšTVO | 29.12.2019 18:35 > 29.12 18:35

Bor: Četiri radnika zadobila lakše povrede sukobu sa grupom lopova

U sukobu sa grupom od oko 40 lopova lakše su povredjena četiri radnika firme Inex plus koja obezbedjuje imovinu kineske kompanije Zidjin Bor Copper, rekli su danas u Zidjinu.

Oni su sa deponije tog preduzeća sinoć oko 21.30 pokušali da ukradu sirovinu koja je sadržala 90 odsto bakra.
Obezbedjenju su se vrlo brzo pridružile i dve policijske patrole, pa je grupa počela da beži.

Bežeći preko starog borskog jalovišta naleteli su na radnika Zidjina Radeta Spasojevića, nadzornika u Borskoj flotaciji, koga su pretukli i pobegli.

Prema dobijenim informacijama, njemu su lopovi zadali nekoliko udaraca u glavu i stomak. Ustanovljeno je da je zadobio nekoliko hematoma na glavi i naprsnuće rebra, ali se oseća dobro i nakon zbrinjavanja u borskoj bolnici pušten je kući.

U Zidjinu navode da će kompanija svoju imovinu zaštititi izgradnjom zida visine dva metra, pa će u prekršajnom smislu prelaženje ili rušenje takve prepreke imati durgačiji formalno-pravni status, odnosno takvi pokušaji biće u kategoriji krivičnog dela.

Pored toga, kazali su dalje u Zdjin, instaliraće se najsavremeniji video nadzor i osvetliće i najzabačenije delove kompanije.

Inex plus je odmah o ovome obavestio policiju, a Zidjin tužilaštvo i rudarsku inspekciju.

Rukovodilac Službe obezbedjenja Inex plusa Željko Colić kazao je da je ovo samo jedan u nizu ovakvih dogadjaja.

Prošle godine bilo je 25 napada na obezbedjenje, a ove 17, ali je pre nekoliko meseci jedan radnik obezbedjenja veoma ozbiljno povredjen kada je zadobio frakturu lobanje.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.