AAA

DRUšTVO | 17.01.2020 18:20 > 17.01 18:28

Otvoren kineski novogodišnji vašar (VIDEO)


Kineska Nova godina u Srbiji biće obležena nizom manifestacija u Beogradu i Novom Sadu, a prva medju njima je kineski novogodišnji vašar koji je otvoren danas na Kalemegdanu u organizaciji Vlade Srbije i ambasade Kine.

Otvaranju vašara prisustvovali su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ambasadorka Kine Čen Bo.

Ljajić je naveo da ćemo "naredenih mesec dana imati čitav niz dešavanja u Beogradu i Novom Sadu koji su posvećeni ovom velikom kineskom prazniku".

"Ovo je još jedna potvrda najboljih mogućih odnosa Srbije i Kine i u političkom i u ekonomskom smislu. Kina nije samo zemlja iz koje dolazi najveći  broj investicija, kineski turisti su prvi po broju dolazaka u Srbiju kojih je samo u prošloj godini bilo više od 150.000, sa 300.000 noćenja", rekao je Ljajić.

Vesić je kazao da "kineski državljani u Srbiji mogu da se osećaju kao u svojoj domovini i da oni postaju deo našeg društva".

"Želimo Beograd koji je otvoren prema drugima, koji je internacionalan i koji želi da pokaže svoju lepotu. U Beogradu se gradi najveći kineski kulturni centar u Evropi i zajedno ćemo nastaviti da radimo za naš grad i našu zemlju", naveo je Vesić.

Čen Bo je obrativši se prisutnima istakla da "ovaj praznik ima istoriju dugu 4.000 godina i da je običaj da se tokom njega posećuju novogodišnji vašari".

"Veliko je zadovoljstvo prvi put u Beogradu organizovati kineski novogodišnji vašar u Beogradu i pozvati narodne umetnike iz provincije Šantu da vam pokažu njihove običaje. U protekloj godini smo postigli velike rezultate u svim oblastima saradnje naše dve zemlje", rekla je Bo.

Večeras u 19.30 u centru Sava biće izveden novogodišnji koncert Kineske filharmonije.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PPREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.