AAA

DRUšTVO | 20.01.2020 16:00 > 20.01 16:00

Djordjević: Završni radovi na rekonstrukciji Dečijeg odmarališta Crvenog krsta Srbije u Baošićima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević sastao se danas sa generalnim sekretarom Crvenog krsta Srbije Ljubomirom Miladinovićem kako bi razgovarali o poslednjoj fazi rekonstrukcije Dečijeg odmarališta Crvenog krsta Srbije u Baošićima, čiji se završetak očekuju ove godine.

Djordjević je istakao da je ovaj objekat, prvi put nakon 35 godina od izgradnje, rekonstruisan i da je za tu namenu u prethodnoj godini izdvojeno 30 miliona dinara, dok će ove godine biti izdvojena dodatna sredstva kako bi objekat bio renoviran u potpunosti, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Prema načelnom dogovoru, do 1. juna ove godine trebalo bi da bude završena rekonstrukcija stambeno-upravne zgrade, što predstavlja treći objekat ovog odmarališta koji je renoviran, zatim trpezarije, vešeraja, parkinga, podova, kao i opremanje odmarališta solarnim kolektorima što predstavlja vid uštede, ali ima i ekološki značaj, zbog korišćenja obnovljivih vidova energije.

"Vlada Srbije i Ministarstvo na čijem sam čelu zalaže se za poboljšanje kapaciteta svih ustanova u kojima borave korisnici socijalne zaštite, a pre svega deca. Cilj nam je da svi imaju jednake mogućnosti i uslove za bezbrižno odrastanje i srećno detinjstvo i smatramo da svako dete treba da oseti lepote odlaska na letovanje i kupanja u moru, jer to utiče pre svega na njihovo zdravlje, ali i psihičko zadovoljstvo", rekao je Djordjević.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović zahvalio je ministru Djordjeviću na dosadašnjoj podršci i angažovanju kako bi se pružili što bolji uslovi života i boravka dece u ovom odmaralištu.

Istaknuto je da je značaj ovog odmarališta veliki, jer u njemu borave deca iz grupe korisnika narodnih kuhinja, a humanitarne pomoći, bez roditelja iz udaljenih seoskih sredina i sa područja južne srpske pokrajine Кosova i Metohije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.