AAA

DRUšTVO | 22.01.2020 13:50 > 22.01 13:50

Djordjević: Briga o korisnicima VP Doma u Kruševcu na visokom nivou

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević izjavio je danas, prilikom posete Centru za socijalni rad i Vaspitno-popravnom domu za maloletnike u Кruševcu, da je briga o njihovim korisnicima na visokom nivou i da ove ustanove predstavljaju primer dobre prakse.

"VP Dom u Кruševcu danas izgleda daleko bolje nego u nekim ranijim vremenima, što je od izuzetnog značaja za one koji se nalaze u njemu. Briga o onima koji su u detinjstvu ili mladosti počinili nešto što ih je dovelo u ovu ustanovu je veoma važna, a naša obaveza je da utičemo na promenu toka njihovog života i da im pomognemo, da kada izadju, krenu pravim putem", rekao je Djordjević.
On je istakao da se posebna pažnja posvećuje radnicima i njihovim pravima, koji u ovim ustanovama rade u dobrim uslovima.

Ministar je naveo da Centar za socijalni rad ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i Ministarstvom i da je jedan od bolje organizovanih centara u Srbiji, te da veruje da će i drugi centri slediti primer njegovog rada.

"Кvalitet rada centara za socijalni rad zavisi na prvom mestu od podrške lokalne samouprave, a zatim i od Ministarstva i zato je neophodno da se ta saradnja dodatno unapredi. Ove godine pokrenuli smo projekat koji obuhvata izgradnju novih centara za socijalni rad u Srbiji i plan je da svi budu slični po izgledu i funkcionalnosti", naglasio je Djordjević.

Кako je naveo, jedan od ciljeva resornog ministarstva je i obezbedjivanje što boljih uslova rada zaposlenima u ustanovama u sistemu socijalne zaštite.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.