AAA

DRUšTVO | 29.01.2020 16:05 > 29.01 16:05

NUNS: Evropska federacija novinara podržava kampanju N1

Evropska federacija novinara (EFN) je podržala kampanju televizije N1 u borbi za ravnomernu medijsku zastupljenost, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Navodi se da je EFN na "Tviteru" objavila podršku N1.
"Već godinama informišemo EFN u vezi sa kontinuiranim urušavanjem medijskih sloboda u Srbiji, te pritiscima sa kojima se novinari i mediji suočavaju", naveo je NUNS u saopštenju.

Dodali su da su EFN u ponedeljak obavestili o najnovijim dogadjajima s TV N1, o javnoj raspravi Junajted grupe i Telekoma, o uskraćivanju dostupnosti N1 gradjanima širom Srbije, kao i o izjavama premijerke Srbije Ane Brnabić u kojima tu televiziju naziva "političkom strankom".

NUNS je pozvao EFN, koja okuplja 72 novinarske organizacije iz 45 evropskih zemalja sa ukupno 320.000 medijskih profesionalaca, da se pridruži kampanji #DaSeVidiN1 što je ta organizacija iz Evrope i učinila na svom "Tviter" nalogu.

Evropska federacija novinara pozvaće ostale članice da se pridruže kampanji #DaSeVidiN1 i time podrže pluralizam medijskog sadržaja od javnog interesa u Srbiji, navodi udruženje.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.