AAA

DRUšTVO | 28.02.2020 13:15 > 28.02 13:15

Djordjević: U Srbiji popisano 114.000 boraca od prve do treće kategorije

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da u Srbiji trenutno ima 114.000 ljudi koji su popisani kao "borci od prve do treće kategorije" i imaju dokazano pravo o "duplom stažu".

Djordjević je u Skupštini Srbije tokom rasprave o Predlogu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih ivalida rata i članova njihovih porodica, rekao da je u okviru tog broja popisano i 8.500 ratnih vojnih invalida, ali da nedostaje pun broj boraca.

"Ovaj zakon je jedinstven po tome što je pojam borca do sada bio neprepoznatljiv i u prethodnim zakonima nije uopšte postojao. Ova Vlada i ministarstvo po prvi put prelažu ovaj zakon za sve koji su se borili za našu zemlju i koji će se ne daj Bože boriti, da imaju status borca. Nema tačnog broja onih koji su popisani kao borci", rekao je Djordjević.

On je rekao i da će biti usvojen registar boraca kao i da je obaveza države da ima registar, a da će se tada znati koliko ima ukupno boraca.

Raspravi o Predlogu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih ivalida rata i članova njihovih porodica prisustvuju i članovi Skupštine Republike Srpske.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.