AAA

DRUšTVO | 23.03.2020 08:05 > 23.03 09:30

Naslovne strane za ponedeljak 23. mart 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 23. mart 2020. godine, najviše pažnje posvećuje zdravstvenoj krizi izazvanoj širenjem korona virusa, zemljotresu koji je pogodio Zagreb, a piše i o drugim društvenim i ekonomskim temama.

ALO  -  List piše da se uprkos apelima pojedini gradjani ponašaju neodgovorno "Moramo izbeći pomor kao u Italiji". "Novak: Molim vas sve, ostanite kod kuće", o apelu Novaka Djokovića na društvenim mrežama.

BLIC  -  "Srbija sada mora da stane", o razvoju situacije vezane za korona virus. Izjava republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac "Rigorozne kazne ako gradjani ne poštuju mere".

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Zemljotres Zagreb udario jače od virusa", povodom dešavanja u glavnom gradu Hrvatske. "Druga žrtva korone, i dete zaraženo", o uvećanju broja obolelih od kovid-19. O korona virusu piše i nobelovac Peter Handke "Najviše će stradati usamljeni".

DANAS  -  "Koraks: Oduševio sam se kad sam video artičoke", o tome kako su izgledale radnje koje su za najstarije sugradjane zbog pandemije bile otvorene od 4.00 do 7.00  ujutro. O krojačicama iz Užica koje doprinose borbi protiv pandemije "Besplatno šiju maske". Opozicija i vlast oprečno o pozivu predsedniku da se ostane kod kuće u "Da li lekari Vučiću služe kao dekor".

INFORMER  -  "Kineski lekari: Zajedno ćemo pobediti koronu", o pomoći koju medicinski radnici pristigli iz Kine pružaju Srbiji. Doktor Fabrijano Di Marko: "Virus eksplodirao na Ligi šampiona."

KURIR  -  "Biljana Srbljanović zaražena koronom", o objavi koju je spisateljica i dramaturg postavila na svom Fejsbuk profilu.

POLITIKA  -  "Smanjuje se broj onih koji krše zabranu kretanja", povodom navoda da veći broj gradjana krši mere u vanrednom stanju. U dodatku "Potrošač" tekst o trenutnoj krizi "Nema nikakvih razloga za poskupljenje mesa". "Vuhan četiri dana bez novih slučajeva", epicentar pandemije korona virusom po poslednjim informacijama pod kontrolom.

SRPSKI TELEGRAF  -  Pod naslovom "Mart proklet za Srbiju", list piše o poznatim dogadjajima koji su se u skorijoj istoriji dešavali tog meseca. "Kineski stručnjaci počeli da leče Srbe", o pomoći koju medicinski radnici iz Kine pružaju Srbiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.