AAA

DRUšTVO | 24.03.2020 16:21 > 24.03 16:21

Predsednik opštine Ćuprija: Izdržali smo 78 dana agresije, izdržaćemo i ovo


Predstavnici lokalne samouprave u Ćupriji obeležili su danas godišnjicu početka bombardovanja SRJ polaganjem venaca na budući spomen kompleks sećanja na NATO intervenciju 1999. godine.

Venac je položio predsednik opštine Ninoslav Erić koji je podsetio gradjane na razaranje koje je Ćuprija pretrpela i napravio paralelu izmedju bombardovanja i borbe protiv korona virusa.
"Nas i sad napada pošast, ali sa njom možemo da se izborimo ako se budemo pridržavali mera i budemo disciplinovani. Pošto imamo sedmoro sugradjana koji su zaraženi i imamo veći broj njih u karantinu, molim sve vas da ostanete kod svojih kuća. Izdržaćemo. Nije ovo teško. Nije ovo kao što je nekad bilo 78 dana bombardovanja. Ovo će sigurno trajati kraće, ali moramo da se pridržavamo mera, moramo da ostanemo kod kuća, moramo da budemo disciplinovani", rekao je Erić.

Erić je rekao da je Ćuprija uvela najstrože mere u borbi protiv korona virusa.

"Organizovali smo kol centar i pomoći ćemo svakom našem gradjaninu kome je pomoć potrebna", poručio je Erić.

Spomenik sećanja na NATO agresiju obuhvatiće čitav trg ispred zgrade na uglu Karadjordjeve i Ulice Milice Cenić, gde je pala jedna od bombi.

U središtu je spomenik sastavljen od 78 kocki svaka kocka za po jedan dan bombardovanja.

Ćuprija je 1999. godine bombardovana 12 puta sa 92 projektila. Ljudskih žrtava nije bilo.


Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

 

 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.