AAA

DRUšTVO | 01.04.2020 12:40 > 01.04 12:50

Poverenik apelovao na gradjane da proveravaju vesti sa društvenih mreža

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović, oštro je danas osudio pojavu lažnih vesti koje se putem društvenih mreža šire ovih dana i apelovao na gradjane da, koliko god mogu, provere tačnost informacije.

Marinović je reagovao na jučerašnju lažnu vest o trenutku započinjanja dvadesetčetvoročasovnog policijskog časa i pozvao gradjane da sve vesti koje se šire društvenim mrežama ne prihvataju olako, već da koliko su u mogućnosti, provere istinitosti navoda iz tih vesti.

"Širenjem lažnih vesti ne čini se nikakvo dobro našim gradjanima već se samo doprinosi širenju panike i nespokojstva, i to u trenutku kada su gradjani već dovoljno napeti zbog toga što trpe brojna ograničenja kao posledicu sprovodjenja mera nadležnih u situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa", saopštio je Marinović.

Istovremeno, Poverenik je apelovao na nadležne organe da na svaku pojavu lažnih vesti adekvatno reaguju, u skladu sa svojim ovlašćenjima, a da osobe koje šire lažne vesti otkriju i procesuiraju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.