AAA

DRUšTVO | 10.05.2020 19:30 > 10.05 19:30

Mihajlović: Ne zatvarajmo oči pred nasiljem

Gradjani pred porodičnim nasiljem ne smeju da zatvaraju oči a nasilnike da prijavljuju institucijama, bilo da se radi o članovima porodica, komšijama ili rodjacima, ocenila je danas predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i ministarka gradjevinarstva Zorana Mihajlović.

Ona je rekla da veruje da će policija i drugi organi rasvetliti danas oktkriveno četvorostruko ubistvo u Leskovcu, gde su živote izgubile dve mlade žene i jedna devojčica.
"Duboko me je potresla vest o porodičnoj tragediji koja se dogodila danas u Leskovcu... Još jednom apelujem na sve gradjane i gradjanke da ne okreću glavu pred nasiljem, ono je tu oko nas i pogadja celo društvo", kazala je Mihajlović.

Ministarka je navela da je prethodnih dana bilo slučajeva partnerskog i porodičnog nasilja, što ne čudi s obzirom na to da u kriznim situacijama, kakva je pandemija, "sve države beleže porast nasilničkog ponašanja".

"Iako u Srbiji nije bilo porasta prijava nasilja tokom vanrednog stanja, sve vreme smo ukazivali da to ne znači da nasilja nema. Po ukidanju vanrednog stanja to je samo vidljivije i, nažalost, rezultiralo je i današnjim stravičnim ubistvima. Pozivam na veću pozornost svih", zaključila je ona.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.