AAA

DRUšTVO | 23.05.2020 11:20 > 23.05 11:20

UNS: Čedomir Jovanović da se izvini novinarima Nedeljnika

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je izjave predsednika Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića, koji je ocenio da su novinari Nedeljnika "saradnici bezbednosnih službi", i tražilo je njegovo izvinjenje zbog iznošenja tih optužbi.

UNS u saopštenju navodi da je nedopustivo da političari etiketiraju novinare "kad god im nije po volji ono što mediji o njima objave".
Jovanović je prethodno na svom Tviter profilu reagovao na tekst iz Nedeljnika u kom su preneti delovi knjige nekadašnjeg visokog funkcionera Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Gorana Živaljevića, koji je tvrdio da je Jovanović tražio prisluškivanje telefona bivšeg predsednika i premijera Srbije Vojislava Koštunice i njegovih saradnika.

Predsednik LDP-a je povodom toga na društvenim mrežama pozvao pratioce "da se raspitaju ko je novinar koji je obradio knjigu Gorana Živaljevića za Nedeljnik".

"Radi se o novinaru u civilu, koji je javno, na sudu, priznao da je tekstove protiv mene pisao i laži iznosio po nalogu (nekadašnjeg savetnika Vojislava Koštunice i nekadašnjeg šefa BIA) Radeta Bulatovića, čiji je saradnik i doušnik bio", ocenio je tada Jovanović.

Novinar i urednik u Nedeljniku Veljko Miladinović, koji je priredio delove Živaljevićeve knjige, kazao je da ga Jovanović lažno optužuje, da Bulatovića ne poznaje, kao i da nikada nije bio na sudu, pa ni povodom tekstova o Čedomiru Jovanoviću.

"UNS smatra da je dobro što je Čedomir Jovanović posle Miladinovićevog odgovora javno opovrgao svoje predjašnje tvrdnje i napisao da nije mislio na Veljka Miladinovića i da ovaj novinar nema veze s tim. UNS je zabrinut što je Jovanović uprkos tome nastavio sa pritiscima na Nedeljnik novim optužbama na Tviteru u kojima iznosi da je 'hteo da izgovori ime Nedeljnikovog' novinara u civilu, to bi i uradio' i da 'ne želi da ga javno ponižava'", dodaje UNS.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.