AAA

DRUšTVO | 03.06.2020 11:00 > 03.06 11:00

CarGo podneo krivičnu prijavu protiv inspektora zbog zloupotrebe službenog položaja

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić i predsednik Udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv inspektora drumskog saobraćaja Dragana Milićevića zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i nesavestan rad u službi.

Kako je saopštio CarGo, krivična prijava je podneta posle prve oslobadjajuće presude koja je potvrdila da ta kompanija posluje u skladu sa zakonima.

U krivičnoj prijavi, podnetoj Odeljenju za borbu protiv korupcije, navedeno je da je Milićević prekoračio granice svojih službenih ovlašćenja, koristio metodu 'prikrivenog putnika' prilikom oduzimanja automobila, a potom pred sudom i pod zakletvom izneo neistinite tvrdnje da nije koristio tu metodu.

"Kada smo izneli dokaze da je korišćena metoda ’prikrivenog putnika’, inspektor Milićević je odgovorio ’mala greška, nije bitna’. Nažalost ovakvi ljudi kaljaju ugled svojih ostalih kolega i institucija koje su tu da zaštite gradjane", istakao je Guberinić.

Aleksandar Vučić je dodao da je "šokantno to što je inspektor otvoreno lagao sud, ali da veruje u institucije koje ne rade po nalogu odredjenih lobi grupa i pojedinaca".

"Naša pravna borba traje već godinama. Konkretno ovaj slučaj već dve godine i u toku saslušanja inspektor je svojim izjavama kao svedok pokazao da je nesavesno radio svoj posao. Očekujemo od nadležnih da reaguju i institucijama vrate čast i dostojanstvo", rekao je Vučić.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.