AAA

DRUšTVO | 09.06.2020 07:55 > 09.06 07:55

Naslovne strane za utorak 9. jun 2020. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak 9. jun, najviše pišu o završetku sudjenja bivšem predsedniku opštine Brus za seksualno uznemiravanje, o povratku dela Desanke Maksimović u udžbenike, o očekivanjima od posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu i o drugim temama.

ALO List piše o optužbama koje je na račun voditeljke emisije "Utisak nedelje" Olje Bećković izneo lider Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović:  "Sergej: Olja, nisi novinar! Djilasov si promoter". "Kosovski otvoreni poker sa lošim kartama", naslov je teksta o aktuelnoj aituaciji na jugu Srbije.
BLIC "Kraj sudjenja Jutki, žrtve čekaju pravdu", o završetku sudjenja bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki zbog seksualnog uznemiravanja.

VEČERNJE NOVOSTI List piše o povratku poezije Desanke Maksimović u udžbenike: "Desanka pomilovana na 'ekspresnoj' sednici". "Nema rešenja za Kosovo bez Srbije", o očekivanjima od najavljene posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu.

DANAS "Dvadeset tri godine borbe za novinarstvo", list navodi da rodjendan slavi u sličnim okolnostima kao kada je i nastao.

INFORMER -"Ko ti preti Igore", tekst je o osnivaču fondacije "Tijana Jurić" Igoru Juriću, koji je u tužilaštvu izjavio da je nakon izjave o političaru pedofilu trpeo žestoke pritiske. "Sergej: Boško je hteo da sa nama izadje na izbore", tekst prenosi tvrdnje lidera Pokreta slobodnih gradjana Sergeja Trifunovića.

KURIR "Kako estrada fingira zaradu da izbegne porez", o finansijskim zloupotrebama. "Drugi talas bi mogao da bude veoma jak", list citira epidemiologa Predraga Kona.

POLITIKA "Merkelino 'najn' i Americi i Kini", o novim okolnostima u svetskoj politici u pandemiji korona virusa. "U koalicionom sporazumu i formiranje ZSO", list navodi očekivanja Srpske liste koja je deo nove kosovske Vlade.

SRPSKI TELEGRAF Pod naslovom "Osam država u savezu protiv Srbije", list piše o tome kako druge države vide odnose Srbije i Kine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.