AAA

DRUšTVO | 15.06.2020 16:15 > 15.06 19:53

Ministarstvo spoljnih poslova nije dobilo informaciju od Grčke o promeni uslova za ulazak

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije još nema informaciju ni zvaničnu potvrdu Atine da će državljanima Srbije ulazak u Grčku biti omogućen tek od 1. jula, rečeno je danas agenciji Beta u tom ministarstvu.

Gradjani Sbije koji su preko Bugarske krenuli za Grčku rekli su danas za N1 da su ih sa granice vratili i rekli da će im ulazak biti omogućen tek od 1. jula, iako je ranije najavljeno da je granica Grčke za državljane Srbije otvorena od 15. juna.

"Krenuli smo u Grčku preko Bugarske, preko Bugarske smo prošli sasvim normalno, čim smo došli na grčku granicu, tu su nas zaustavili, uzeli su nam dokumente i rekli da se isključimo sa glavnog prelaza, ima nas ovde sigurno jedno pedesetak sa porodicama, tu ima i male dece, rekli su da ne možemo da prodjemo zato što su čuli da je u Srbiji, tj. u Beogradu povećan broj zaraženih i da ne primaju srpske državljane sve do prvog jula", rekla je za N1 državljanka Srbije Dragana Bjelić.

Redakciji N1 se javio i državljanin Srbije Igor Milovanović koji je naveo da je sa grčko-bugarske granice jutros vraćeno oko 200 osoba iz Srbije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je 12. juna, posle razgovora sa šefom grčke diplomatije Nikosom Dendijasom u Atini, da će državljani Srbije moći od 15. juna da putuju u Grčku bez testova i drugih ograničavajućih mera.


Zaštitnik gradjana kontaktirao putnike iz Srbije koji ne mogu u Grčku preko granice Bugarske

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić je danas saopštio da je na osnovu izveštaja medija, kontaktirao državljane Srbije kojima nije dopušteno da iz Bugarske udju u Grčku.

U saopštenju se navodi da je Pašalić kontaktirao ombudsmane Bugarske i Grčke i Ambasadu Srbije u Atini da "hitno reaguju i pomognu ovoj grupi gradjana, u kojoj se nalaze i roditelji s bebama".

Po navodima TV N1, grčke vlasti nisu dozvolile da oko 50 državljana Srbije udje u Grčku iz Bugarske uz obrazloženje da se u Srbiji raste broj obolelih od korona virusa, zbog čega Grčka neće primati državljane Srbije do 1. jula.

Ti putnici iz Srbije su se u Grčku uputili na osnovu ranije najave da će granice biti otvorene 15. juna. Medjutim ispostavilo se da to otvaranje ne uključuje i državljane Srbije, za koje je zabrana ulaska u Grčku produžena do 30. juna.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.