AAA

DRUšTVO | 10.07.2020 18:10 > 10.07 18:14

Pomoć Fonda B 92 za nova žarišta kovida

Fondacija B 92 saopštila je da posle izuzetno uspešne akcije za pomoć ugroženima u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici koju su pokrenuli tokom koje je prikupljeno više od 2.5 miliona dinara za medicinsku i zaštitnu opremu za lokalne bolnice, sada nastavljaju akciju prikupljenjen pomoći za Prijepolje i Priboj.


Ovi gradovi proglašeni su novim žarištima korona virusa, zbog čega je deo sredstava iz kampanje za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu rasporedjen i ovim gradovima.
"Danas je prijepoljskoj bolnici isporučena veća količina dezinfekcionih sredstava, rukavica, maski, skafandera, kaljača, alkohola, vizira i kapa, kao i jedan EKG aparat, pet tenziometara i tri pulsna oksimetra", navedeno je u saopštenju.

Donaciju je u ime prijepoljske bolnice primio direktor te ustanove Zoran Drobnjak koji je istakao da će im pomoć značiti dosta u svakodnevnom radu sa pacijentima.

Drobnjak je dodao da je za efikasniji rad bolnice, neophodan rentgen aparat koji je nužan u dijagnostici pacijenata sa upalom pluća.

Bolnici u Priboju uručeno je 50 skafandera, po hiljadu komada maski, kaljača, 1500 pari rukavica, 100 litara alkohola i isto toliko asepsola, 40 vizira i tablete hlora.

Pribojskoj bolnici je takođe doniran EKG aparat, četiri pulsna oksimetra, jedan hirurški aspirator za operacionu salu i jedan protokomer za centralni kiseonik, kao i četiri kiseonična balona.

Svojom donacijom su pored pojedinačnih uplata putem platforme donacije.rs pomogli još jednom Norveška ambasada i Grupa 484, a uključene su i druge nevladine organizacije poput Trag fondacije, Gradjanskih inicijativa, Catalyst Balkans, Fondacije Ana i Vlade Divac, POTENT-a i Ne davimo Beograd.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.