AAA

DRUšTVO | 16.07.2020 11:30 > 16.07 11:30

Zatražena hitna deratizacija i prskanje komaraca

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali su danas nadležne da odmah počnu masovnu deratizaciju i prskanje komaraca širom Srbije nakon što je virus Zapadnog Nila registrovan kod komaraca u nekoliko opština i gradova u Srbiji, uključujući i Beograd.

"Ne postoji grad, opština ili mesto, gde poslednjih dana nije uočena pojava povećane koncentracije komaraca, posebno zbog nestabilnog vremena, kiša i poplava, što može dovesti i do povećanih infekcija i zaraznih bolesti", naveo je sindikat u saopštenju.
Sindikat je dodao da povratak korona virusa i povećanje broja obolelih, kao i činjenica da komarci prenose zarazu preko ujeda i krvi, predstavljaju opasnost da se poveća prenošenje zaraze pa je neophodno da se Krizni štab izjasni o tome da li komarci mogu da prenesu korona virus.

"Takodje, odmah zahtevamo hitnu deratizaciju i prskanje u i oko svih kovid bolnica, opštih bolnica, medicinskih ustanova, dečijih vrtića, škola, policijskih stanica, javnih i vojnih ustanova, sportskih terena, izletišta i drugih mesta", dodaje je sindikat.


Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.