AAA

DRUšTVO | 16.07.2020 12:55 > 16.07 13:01

Unikredit podržao četiri neprofitne organizacije u Srbiji sa 45.000 evra

Unikredit (UniCredit) fondacija i Unikredit banka su podržale četiri neprofitne organizacije u Srbiji sa 45.000 evra, u okviru konkursa "Svako dete je jednako važno".

Inicijativu "Svako dete je jednako važno" je Unikredit fondacija pokrenula početkom godine sa ciljem da prepozna i podrži organizacije i projekte posvećene pružanju pomoći deci i unapredjenju njihovog života u zemaljama u kojima je Unikredit prisutan.

U Srbiji su pomoć dobili Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka za projekat "Roditeljska kuća" u Beogradu, Fondacija Tijana Jurić za projekat "Bezbednost svakog deteta je jednako važna", Udruženje gradjana Patrija za projekat "(P)ostani svoj" i Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Srbije za projekat "Rane intervencije kao preduslov za srećno detinjstvo". Unikredit fondacija je u 12 zemalja grupe, uključujući Nemačku, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Madjarsku, Rumuniju, Rusiju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju, podržala 44 projekta u ukupnom iznosu od 500.000 evra.

Predsednik Unikredit fondacije Mauricio (Mauricio) Bereta je rekao da su nagrađdjni projekti u skladu sa potrebama i okolnostima svake lokalne zajednice.

"Koliko je za sve nas u Unikreditu ova inicijativa bila važna, govori i činjenica da je, nakon procene pristiglih prijava, doneta odluka da se ukupni fond za Srbiju poveća za dodatnih 10.000 evra. To je ujedno i potvrda da lokalne neprofitne organizacije rade izvanredne stvari kako bi unapredile život dece i na taj način pokazale da je Svako dete jednako važno", kazala je predsednica Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija Feza Tan.

Unikredit banka je najavila da će će na svojim društvenim mrežama predstaviti sve četiri magradjene organizacije u Srbiji i njihove projekte sa ciljem da podstakne i druge društveno odgovorne kompanije da pruže podršku u kreiranju boljih uslova života i srećnijeg detinjstva za najmladje.

Unikredit fondacija sa sedištem u Milanu je kao odgovor na krizu prouzrokovanu korona virusom obezbedila značajne donacije širom grupe za podršku bolnicama, ali i različitim neprofitnim organizacijama, a banke članice Unikredita su na različite načine podržale lokalne zdravstvene sisteme, kao i najugroženije kategorije stanovništva.

Unikredit Banka u Srbiji je početkom aprila donirala 50.000 evra Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje za nabavku neophodne opreme.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.