AAA

DRUšTVO | 03.08.2020 11:35 > 03.08 11:35

Gradski sekretar Divac: Oko sokolovo snimilo dnevno 1.300 nepropisno parkiranih

Sekretar za poslove komunalne milicije u Beogradu Ivan Divac izjavio je danas da je za nedelju dana dnevno u proseku registrovano 1.300 nepropisno parkiranih vozila u ulicama u kojima funkcioniše sistem kontrole Oko sokolovo.

On je gostujući na Studiju B rekao da će i tokom ove sedmice biti poslata obaveštenja vozačima čija su vozila zatečena kao nepropisno parkirana, sa molbom da se više ne parkiraju na tim mestima i da ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja i kretanje ljudi i javnog prevoza, a da će iduće nedelje početi kažnjavanje.
"Ovaj sistem od 10. avgusta počinje sa kažnjavanjem gradjana koji bahato parkiraju vozila. To ne znači da do tada svako može parkirati gde hoće, jer su patrole Komunalne milicije na terenu i rade redovan posao, tako da se ne iznenade oni koji dobiju kaznu", rekao je  Divac, a preneo je Beoinfo.

On je posebno istakao da je sistem "Oko sokolovo" veoma efikasan i projektovan tako da potpuno isključuje selektivno kažnjavanje, odnosno da "ne postoji faktor ljudskog uticaja".

"Ako se neko bahato parkira, ma ko to bio, kazna će mu biti propisana. Apelujem na gradjane da ne ostavljaju vozila na kolovozu, žutim trakama, pešačkim prelazima, tramvajskim šinama. Neće biti selektivnog kažnjavanja jer će svi čije vozilo bude zatečeno u prekršaju biti kažnjeni", istakao je Divac.

On je podsetio da Sekretarijat za saobraćaj izdaje posebne dozvole odredjenim službama koje mogu da se zaustavljaju, a u tu kategoriju spadaju taksi vozila, dostavna vozila, u vreme kada je to dozvoljeno, zatim vozila javnog gradskog prevoza, kao i vozila gradskih službi koje vrše hitne intervencije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.