AAA

DRUšTVO | 05.08.2020 08:20 > 05.08 08:20

Naslovne strane za sredu, 5. avgust 2020. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 5. avgust, pišu o 25. godišnjici hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja", formiranju nove Vlade Srbije i drugim temama.


ALO - Na celoj naslovnoj strani fotografije Ane Brnabić, Marka Djurića, Branislava Nedimovića i Miloša Vučevića uz naslov "Vučić bira premijera izmedju njih četvoro".
BLIC "Oprostiti možemo, zaboraviti nećemo", o godišnjici "Oluje" tokom koje je iz Hrvatske prognano 200.000, a ubijeno i nestalo više od 2.000 Srba. "Šapić sve bliži Vladi, Rusi kvare posao SPS", o izgledu nove Vlade Srbije koju će predvoditi Srpska napredna stranka.

VEČERNJE NOVOSTI "Neka nam ne traže da ćutimo i zaboravimo" o godišnjici "Oluje". O novoj Vladi pod naslovom "Vučić razmatra savez sa Šapićem, SPS ga razočarao".

DANAS "Nikada se Srbi u Hrvatskoj neće oporaviti od 'Oluje'", smatra projektni menadžer u organizaciji Forum ZDF, Slaven Rašković. O mogućim kadrovskim rešenjima u vladi "Irena Vujović nasledjuje Gorana Trivana?" na mestu ministra za zaštitu životne sredine. Danas se pita i "Zna li se dovoljno o ubistvu Pavelića?" i ulozi Blagoja Jovovića koji je dobio ulicu u Beogradu.

INFORMER Prenosi govor predsednika na obeležavanju "Oluje" "Vučić: Šta su vam deca bila kriva?" List kaže da je ministarka Zorana Mihajlović žestoko napala premijerku Brnabić i optužila je da nije dobro radila, pod naslovom "Zorana bi da bude premijer".

KURIR Jedini na naslovnoj strani ima epidemiju korona virusa i kaže da je "Virus udario na namladje". Prenose izjavu premijerke Brnabić "Premijer ću biti ja ili čovek iz SNS iza kog bih uvek stala".

POLITIKA Cela naslovna strana lista posvećena je Oluji u teksu "Četvrt veka etničkog čišćenja". List izdvaja i da "Još nema optužnice za zločine na Petrovačkoj cesti u Svodni", o nekažnjenim zločinima nad Srbima u izbegličkim kolonama.

SRPSKI TELEGRAF
List tvrdi da ima ekskluzivu "Prisluškivani razgovori Klintona i Putina o rušenju Miloševića". Pod naslovom "Rat Ane i Zorane za fotelju premijera" o formiranju nove Vlade.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.