AAA

DRUšTVO | 09.08.2020 15:00 > 09.08 15:04

Mihajlović osudila poredjenje žena s kravama na televiziji s nacionalnom frekvencijom

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, ocenila je danas kao "krajnje neprimeren i uvredljiv" prilog u jutarnjem programu televizije "Hepi", s nacionalnom frekvencijom, u kojem se porede lečenje steriliteta žena i krava.

Njen kabinet je saopštio da je Mihajlović rekla da "bez namere da komentariše proces osemenjavanja krava što je i bila tema tog TV priloga, ne može a da kao žena ne osudi analogiju koju je autor priloga napravio s trudnoćom i reprodukcijom kod žena".

"Neprimereno, neprofesionalno, uvredljivo i praćeno neznanjem o humanoj medicini i ženskom telu", rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade rekla je da svi učesnici u javnom životu, a posebno oni koji imaju prostor u medijima s nacionalnom frekvencijom, moraju biti svesni odgovornosti za svoje reči.

"U vremenu kada se borimo da se položaj žena u našem društvu poboljša, da edukujemo gradjane i gradjanke o rodnoj ravnopravnosti, potrebi da poštujemo jedni druge, ali i o važnosti podizanja nataliteta, pojave se ovakvi slučajevi koji lekare, ginekologe, upućuju na Veterinarski fakultet da se poduče kako da efikasnije obavljaju posao za koji se godinama predano školuju, a žene se porede s kravama", kazala je Mihajlović.

Ona je dodala da je to "uvredljivo i ponižavajuće za sve žene koje žele, a nije im lako da postanu majke".

Televizija "Hepi" jutros je emitovala prilog u kojem su veterinarski zahvati za osemenjavanje karava, uporedjeni s medicinskom procedurom sa ženama. 

Objašnjavajući lečenje steriliteta krava, novinar koji je radio prilog, naveo je da bi sličan princip mogao da se primeni na žene, jer bi bilo jeftinije.

To poredjenje žena i krava je izazvalo mnogobrojne komentare u medijima i na društvenim mrežama.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.