AAA

DRUšTVO | 10.08.2020 18:50 > 10.08 18:50

Novosti: Roditelji biraju da li će deca ići u školu ili učiti od kuće, provera znanja u učionici

Roditelji u Srbiji moći će da biraju da li će njihova deca od septembra učiti kod kuće ili u školi ali će provere znanja djaka, poput kontrolnih i pismenih zadataka, biti organizovane isključivo u učionici, preneo je danas portal Novosti.

Po navodima lista, to je jedan od zaključaka koje bi sutra trebalo da usvoji Krizni štab za borbu protiv epidemije korona virusa.
"Plan je da se učenicima mladjih razreda od prvog do četvrtog, omogući nastava u školi. Ali, paralelno, biće emitovani i časovi na javnom servisu. Za TV školu biće rezervisani RTS 3 i RTS Planeta tokom celog dana, a RTS 2 do 10 ujutru", prenele su Novosti.  

Učenici starijih razreda osnovne škole naizmenično će imati časove u učionici i na daljinu, kao i da će njihovo znanje biti proveravano samo u školi.

Predvidjeno je da se u srednjim školama odeljenja dele, pa da jednog dana polovina prati nastavu od kuće, a da druga polovina dolazi na nastavu, pri čemu bi se narednog dana grupe zamenile.

Novosti su prenele da će škole dobiti instrukcije i više modela po kojima će moći da rade a izbor će zavisiti od broja djaka, veličine školske zgrade i broja učionica.

Navodi se da se u modelu nastave za narednu školsku godinu, vodilo računa i o tome da nastavnici ne mogu u istom danu da drže časove u školi, a potom da organizuju i onlajn nastavu za decu koja su kod kuće, jer bi time bila duplirana njihova norma i broj radnih sati.

Posle sutrašnje sednice Kriznog štaba Vlade Srbije će biti poznato u kojim situacijama će nošenje maske biti obavezno za djake dok će roditelji imati obavezu će da deci provere telesnu temperaturu pre nego što ih isprate u školu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.