AAA

DRUšTVO | 13.08.2020 14:25 > 13.08 14:25

Brnabić: Srbija nikad neće prestati da traži pravdu za decu ubijenu kod Goraždevca

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom 17. godišnjice ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u selu Goraždevac na Kosovu i Metohiji, da Srbija nikada neće prestati da traži pravdu za ubijenu decu i njihove porodice.

Ona je u pisanoj izjavi ukazala da je to jedan od "najnižih, najprljavijih, najstrašnijih i najnerazumnijih zločina".
"Ništa više od ovoga ne govori o stepenu neljudskosti i mržnje, ali ni o osećaju bahatosti i sigurnosti da se ovakav zločin neće kazniti i da ubice neće odgovarati na Kosovu i Metohiji, koje je tada već godinama bilo pod medjunarodnom upravom i gde su mir i bezbednost 'garantovale' medjunarodne snage", ukazala je premijerka, preneo njen kabinet.

Dodala je da Srbija nikada neće zaboraviti žrtve ni stepen okrutnosti tog zločina.

Nepoznate osobe pucale su 13. avgusta 2003. godine iz automatskog oružja na grupu srpske dece na reci Bistrici kod Goraždevca. Ubijeni su 12-godišnji Pantelija Dakić i 19-godišnji Ivan Jovović, a ranjeni Marko Bogićević, Bogdan Bukumirić, Djordje Ugrenović i Dragana Srbljak, svi od 13 do 20 godina.

Za taj zločin niko nije odgovarao, a istraga je zatvorena pre deset godina. Iz misije Euleks su tada naveli da bi mogli ponovo da pokrenu istragu "ako se pojave nove informacije".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.