AAA

DRUšTVO | 18.09.2020 12:40 > 18.09 12:47

Deca i mladi sa posebnim potrebama u Prokuplju spremaju ajvar i prave umetničke slike (FOTO)


Tridesetak korisnika Dnevnog boravka "Sunce" u Vodicama kod Prokuplja, dece i mladih sa posebnim potrebama, sprovode tokom pandemija korona virusa, uz poštovanje svih mera zaštite od širenja infekcije, brojne aktivnosti počev od izrade umetničkih predmeta do spremanja zimnice i ajvara.

"Zbog pandemije smo morali da organizujemo rad po grupama od desetoro korisnika koji svakodnevno u našem objektu u Vodicama pohadjaju edukativnu nastavu kroz praktične radionice", kazao je za agenciju Beta koordinator dnevnog boravka Dragoslav Petrović .

Rekao je da su deca i mladi u boravku pokazali posebnu sklonost ka izradi umetničkih predmeta, pa je za poslednjih nekoliko meseci, zahvaljujući njihovim vrednim rukama i entuzijazmu vaspitača i stručnih saradnika, iz njihove radionice izašlo na stotine ukrasnih magneta, ikona na staklu i pinjata, koji su u poslednje vrema vrlo popularni na proslavama rodjendana.
"Kako bi naša deca i mladi bili što više na otvorenom i što više aktivni, uz pomoć djaka prokupačke Poljoprivredne škole napravili smo i plastenike u krugu dnevnog boravka, u kojima gajimo rano voće i povrće, od koga ovih dana spremamo i zimnicu", dodao je Petrović.

Kako je naveo, već je pripremljen paradajz u flašama, a u toku je spremanje ajvara koji je po svom kvalitetu već postao poznat.

"Sve što naši korisnici naprave prodajemo, a u tome nam pomaže i Narodni muzej Toplice, odnosno zaposleni u Galeriji 'Boža Ilić' ispred koje imamo prodajni štand", kazao je Petrović i naglasio da Prokupčani vrlo rado ovo kupuju najviše zbog materijalne podrške njihovom radu.

"Nama znači svaki dinar koji na ovaj način zaradimo, jer od tog novca kasnije kupujemo namirnice i spremamo obroke u našoj kuhinji za korisnike", rekao je on.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.