AAA

DRUšTVO | 30.09.2020 10:20 > 30.09 10:20

Centar za vantelesnu oplodnju: Za sedam meseci 5.000 parova se obratilo za pomoć

Centar za vantelesnu oplodnju i Udruženje "Šansa za roditeljstvo" saopštili su da je za nešto više od sedam meseci od kada je centar otvoren, više od 350 parova direktno zatražilo informacije o lečenju, administraciji, zakonskim regulativama i pravima na lečenje o trošku RFZO.

Kako se danas u saopštenju navodi, besplatan nacionalni broj za vantelesnu oplodnju 0800/333-030 do sada je "okrenulo više od 3.500 ljudi, dok je na internet adresu centra stiglo više od 1.500 mejlova iz različitih krajeva Srbije".
Centar za vantelesnu oplodnju oformilo je Ministarstva zdravlja i kompanije "Nektar", u saradnji sa Udruženjem "Šansa za roditeljstvo", a svi koji nisu u mogućnosti da ga posete, odgovore mogu pronaći i preko adrese vantelesnaoplodnja @centarvto.rs.

Centar podseća da je u cilju podrške parovima u mogućnosti da se ostvare kao roditelji Ministarstvo zdravlja formiralo prvu Banku reproduktivnih ćelija, tkiva i embriona u Srbiji, da je pomerena starosna granica za uključivanje u program vantelesne oplodnje o trošku države, kao i broj besplatnih pokušaja vantelesne oplodnje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.