AAA

DRUšTVO | 09.10.2020 13:40 > 09.10 13:40

Vukašin Obradović kandidat za člana Upravnog odbora RTS

Nezavisno udruženje novinara Srbije, Asocijacija nezavisnih lokalnih medija "Lokal pres" i Asocijacija onlajn medija podneli su Regulatornom telu za elektronske medije (REM) kandidaturu Vukašina Obradovića za člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS).

"Vukašin Obradović je ugledni i višestruko nagradjivani novinar i urednik, dva puta biran za predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije i dva puta biran za predsednika Asocijacije lokalnih nezavisnih medija 'Lokal pres'", objavljeno je na sajtu NUNS-a.
Dodaje se da je Obradović "aktivno učestvovao u izradi medijskih strategija i predloga zakona iz oblasti informisanja i odlično je upućen u zakonsku regulativu i praksu", kao i da je "autor nekoliko publikacija iz oblasti medija i medijskih politika.

"U svom dosadašnjem radu na medijskim politikama posebno interesovanje je pokazao za regulatorne i samoregulatorne mehanizme u medijima kao i za rad javnih meijskih servisa", piše u saopštenju.

Učestvovao je kao govornik i moderator na brojnim konferncijama posvećenim medijskim slobodama u zemlji i u regionu.

"Na osnovu svega navedenog, NUNS, Asocijacija onlajn medija i Lokal pres su uvereni da će Vukašin Obradović savesno i odgovorno ispunjavati sve obaveze koje podrazumeva članstvo u Upravnom odboru RTS-a i da će svoj rad i aktivnosti podrediti interesima javnosti i gradjana", navodi se u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.