AAA

DRUšTVO | 26.10.2020 09:00 > 26.10 09:00

Naslovne strane za ponedeljak, 26. oktobar 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 26. oktobar 2020, najviše piše o formiranju nove Vlade Srbije, biografijama kandidate za ministre, o epidemiološkoj situaciji, drugim ekonomskim i društvenim temama.

ALO O predlogu za sastav nove vlade pod naslovom "Ženska vlada mafiju napada".
BLIC "Sve o novoj vladi", list navodi da će kabinet Ane Brnabić imati 21 ministarstvo, da će deset resora voditi žene, kao i da je promenjeno 11 ministara. "Očekujem veći broj obolelih u bolnicama", navodi epidemiolog Branislav Tiodorović. "Jokić se peo na sto, prvi ples uz Balaševića", o venčanju NBA zvezde Nikole Jokića.

VEČENJE NOVOSTI "Pola vlade nova lica", o sastavu nove Vlade Srbije. Istorijski dodatak "Sudbina Memoranduma Srpska akademije nauka i umetnosti". List najavljuje i da "do marta stiže 350.000 vakcina protiv korone".

DANAS Intervju sa bivšim ombudsmanom Sašom Jankovićem o otvorenoj podršci reizboru predsednika SAD Donalda Trampa: "Kocka sa Srbijom kao ulogom". Serijal o izgradnji spomenika Stefanu Nemanji "Kruna na apokalipsi Beograda na vodi". Razgovor sa arhimandritom manastira Dečani Savom Janjićem o kulturnom nasledju: "Kosovska baština stvara još veće podele".

KURIR Pod naslovom "Lov na Vučića", list navodi da "kriminalizacijom predsednika i njegove porodice direktno se ugrožavaju njihovi životi".

INFORMER O predlogu za sastav nove vlade pod naslovom "Nova vlada odmah objavila rat mafiji". List prenosi izjavu epidemiologa Branislava Tiodorovića da će biti "u Srbiji dnevno i do 7.000 zaraženih".

POLITIKA Povodom održavanja prve probe državne mature u "Za 90 minuta 20 zadataka". "Srbija čeka ishod bitke Trampa i Bajdena", o mogućoj promeni spoljne politike SAD nakon predsedničkih izbora. "U decembru nove kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu", o novim ulaganjima u zdravstvo.

SRPSKI TELEGRAF List piše da je u novoj vladi, Zorana Mihajlović "ostala bez gradjevine" i da su "Ružić i Tončev dobili ministarstva".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.