AAA

DRUšTVO | 28.10.2020 13:55 > 28.10 13:55

Nagrada Dušan Bogavac uručena Jeleni Zorić, Aleksandru Cvrkotiću i redakciji lista Danas


Novinarska nagrada "Dušan Bogavac", koja se dodeljuje za etiku i hrabrost, uručena je danas novinarki televizije N1 Jeleni Zorić, snimatelju N1 televizije Aleksandru Cvrkotiću i redakciji lista Danas.

"Jelena Zorić je svojim hrabrim i etičkim angažmanom, tokom 2020. godine, naročito za vreme gradjanskih protesta početkom jula, potvrdila atribute časnog i profesionalnog žurnalizma, kao i snimatelj Aleksandar Cvrkotić", a redakcija Danasa, je nagradu zaslužila "svojom uredjivačkom politikom i sadržajima, kojima pokazuje standarde etičkog i hrabrog novinarstva", navedeno je u objašnjenju nagrade.
Novinarka Jelena Zorić rekla je da je ta nagrada pripada celom timu N1 televizije i nagradu posvetila svim studentima žurnalistike, kao i budućim novinarima.

Ona je zahvalila direktoru N1 Jugoslavu Ćosiću i generalnoj i izvršnoj direktorki United Media Aleksandri Subotić za podršku u radu.

Urednik lista Danas Dragoljub Petrović na uručenje nagrade došao je sa najmladjim novinarima iz te redakcije Milošem Miljkovićem i Aleksandrom Popovićem, jer su, kako je rekao "oni budućnost novinarstva".

Svečanost se završila pozdravom sestre Dušana Bogavca Branke Bogavac, preko video bima, u kojem je pozdravila dobitnike nagrade.

Uručenje nagrade počelo je minutom ćutanja za preminulog direktora lista Danas Dušana Mitrovića i urednika i jednog od osnivača lista Grujicu Spasovića.

Nagrada "Dušan Bogavac" dodeljuje se od 1991. godine, u znak podrške hrabrom i etičkom novinarstvu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.