AAA

DRUšTVO | 24.11.2020 08:00 > 24.11 08:00

Naslovne strane za utorak, 24. novembar 2020. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 24. novembar, najviše pišu o epidemiji korona virusa i novim merama za njeno suzbijanje, o dešavanjima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) koja treba da izabere novog patrijarha, i o drugim temama.

ALO Povodom stupanja na snagu novih mera za suzbijanje zaraze korona virusom list piše da broj žrtava svakodnevno raste, pod naslovom "Drama u Srbiji: Za dan 38 mrtvih".
BLIC O proceni epidemiologa Predraga Kona o stvarnom dnevnom broju zaraženih korona virusom "Svakog dana zarazi se možda i 60.000 ljudi". O dešavanjima u SPC "Šta čeka SPC posle smrti patrijarha".

VEČERNJE NOVOSTI List piše o najnovijim saznanjima o epidemiji korona virusa u Srbiji "Svi detalji istraživanja o imunitetu na kovid 19". O radu SPC do izbora novog patrijarha "Sinod sada glava Crkve, neće biti Sabora na daljinu".

DANAS Intervju sa glumcem Vojom Brajovićem povodom inicijative da se ustanove kulture ne zatvaraju zbog epidemije "Voja Brajović: Pozorišta su bezbednija od škola". O tome kako će izgledati izbor novog patrijarha SPC list piše u tekstu "Vladike se dodvoravaju vlastodršcu".

INFORMER O epidemiji korona virusa list piše uz konstataciju da je zaraza opasnija nego ikad, pod naslovom "38 umrlih za dan, 216 na respiratoru". O tome da je patrijarh Irinej "ubedio" papu Franju da ne proglašava Alojzija Stepinca za sveca "Irinejeva najveća pobeda".

KURIR O epidemiji, pod naslovom "38 mrtvih", list prenosi ocene direktora kancelarije SZO u Beogradu Marijana Ivanuše da Srbiji preti zatvaranje zbog pogoršane situacije.

POLITIKA "Još 38 preminulih, od danas nove mere", o novim merama koje stupaju na snagu u cilju suzbijanja epidemije korona virusa. O posledicama epidemije na privredu "Kad korona udje u firmu jedan zaposleni radi za dvoje".

SRPSKI TELEGRAF "Rat za tron patrijarha", naslov je pod kojim list piše o mogućim kandidatima za poglavara SPC.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.